Sunday, October 15, 2006

Loistavia ajoituksia

SNYni, luet ajatuksiani. Torstai-aamuna mietin jotta nyt kyllä tarvitsisin toiset 5 addin pyöröt. Mietin jo vaihtoehtoja: soitto miehelle, että kotiin puikkokaupan kautta (sisältää riskin: pyöröpuikot=pyöreät puikot), vai soitto että ajoissa kotiin ja itse puikkokauppaan...(ja 32km lenkki puikkojen vuoksi...), mutta reissu postilaatikolle (50m) ratkaisi ongelmani:

Ystäväiseni oli matkalla Ranskassa, ja muisti minua jo sieltä hauskalla lammaskortilla, jossa lupaili tuliaisia. Ja siinähän niitä on, ranskalainen neulelehti ja kaksi kerää phildarin mohairia, 5addit ja kaunis kortti. Kiitos!

Mutta joudunko nyt opettelemaan ranskankin samalla tuijotusmetodilla? Lehteä en ole vielä uskaltanut selata ajan kanssa, ihan pikkuisen vain kurkkasin sisälle toisella silmällä, ja kivalle näytti.

Aurinko ei taida enää tänä syksynä paistella täällä meillä, joten tässäpä ihan sisällä kuvattuna tämä paita, joka jätti aivan liikaa lankaa jälkeensä:

Malli on Modasta 4/06, lankana LettLopi ja sitä meni 450g. Ohje kumminkin käskee ostamaan 750g...jepjep.

Tykkään kovasti, ihana ulkoiluneule juuri näille keleille. Ja vaikka lanka on suht karkeaa, se ei kutita minun (teräs)nahkaani.

Alkaa olla enemmän sääntö kuin poikkeus, että mies on jossain muualla kuin kotona. Tällä kertaa kohteena on Japani, tuo Noron luvattu maa. Myös muksut lähtivät reissuun mummolaan, joten perjantaina olin yksinäisen viikonlopun kynnyksellä.

Sainpa siinä sitten loistoidean, jotta nyt pitäisi päästä Helsinkiin. Soitto ystävälle, ja hän oli heti valmis matkaan. Täältä tehdään joka viikonloppu bussimatkoja Hesaan, mutta tokihan ne olivat jo perjantai-iltana täyteen buukattuja. Ystävällisesti minulle kuitenkin kerrottiin, että lähes aina joku peruu viimetipassa, tai jättää tulematta. Joten jos olisimme vaille 7 lauantai-aamuna tilausajolaiturilla odottamassa, voisimme hyvällä tuurilla päästä kyytiin. Ja mehän olimme.

Tietenkään juuri tänä lauantaina ei kukaan jättänyt matkaansa käyttämättä, ja bussit olivat täynnä...paitsi yksi messumatkalaisten bussi, jossa oli kaksi vapaata paikkaa. Ei kun kyytiin ja Helsinkiin. Matka oli...mielenkiintoinen, ufojuttuineen ja muine "hömpötyksineen", hauskaa porukkaa!

Hesassa kierreltiin monta ihanaa pikkuputiikkia, karsien kaikki "toi löytyy Jyväskylästäkin" kaupat. Juuri mitään konkreettista ei tarttunut mukaan, paitsi roppakaupalla ideoita ja oivalluksia. Ihanan aivoton shoppailupäivä, ja mikä parasta, extempore-lähtö onnistui! Lapsellina nuo tuommoiset ideat ovat usein aivan mahdottomia toteuttaa, vaan jokainen kaupunkireissukin vaatii kaikenlaista ylimääräistä säätämistä.

Tokihan myös Menita oli katsastettava, sinne taisin jättää eniten rahaa tällä reissulla. Tässä osa saaliista, ostin myös puikkoja ja itsekelautuvan mittanauhan...ja tietysti muistin myös omaa SNY:äni ;)

...ja nyt neulomaan, lapset lomailevat varmaan koko ensi viikon mummoloissa ja mieskin palaa vasta keskiviikko-torstai yönä. Toki "työlapset" saapuvat normaalisti taas huomisaamuna, mutta iltaisin minua ei kaipaa kukaan...hautaudun sohvannurkkaan ja heilutan puikkoja, kunnes nukkumatti saapuu!

17 comments:

Anonymous said...

Aivan ihana villapaita! Juuri sopivan värikäs harmaaseen syksyyn :)

Tiina said...

Ihastelin tuota villapaitaa jo lehdestä, mutta se näyttää paljon paremmalta sinun kuvassa! Ihana!

Anonymous said...

Tosi ihana villapaita. Värit saavat hyvälle tuulelle :)

amelie said...

Tosi kaunis tuo paita. Tuossa langassa on paljon kivoja värejä, mutta en ole vielä uskaltautunu kokeilemaan, kun se tuntuu niin karkealta. Minua ei kyllä yleensä langat kutittele tai raavi.

Tiina said...

Toi paita on tosi hieno! Tee loppulangoista vaikka tossuja huovuttaen. Värit on ihanan pirteät.

Anonymous said...

Ihana pusero on!

Anonymous said...

Ihana villapaita. Itsekin ihastelin sitä lehdestä, mutta en uskalla aloittaa, liian vaikeaminulle.

-miu- said...

Kivoja kommentteja, kiitos! Paita on kyllä oikea väriterapiavaate näin syksyn ilmoille.

tiinav: pidensin hieman paitaa helmasta, ja tein siihen pari kavennusta ja levennystä vyötärönseudulle, ohjeessa neulottiin vartalo-osa suoraksi.

Loppulankoja en uskalla huovuttaa, minulla on huonoja kokemuksia LettLopin huopumisesta ;)
mutta eiköhän niille käyttöä löydy.

Johanna: paita oli helppo ja nopea tehdä, kirjoneuleosassakin vain kaksi väriä kerrallaan. Yksi tai kaksi kerrosta taisi olla kolmella värillä.

Anonymous said...

Aivan upea pusero, värit ja kaikki paikallaan! Koko työ on kuin auringonpaiste!

Tuazophia said...

Ihana tuo villapaita!

Stricker said...

Aivan ihana pusero! Onnittelut mahtavasti onnistuneesta neuleesta! Ja tuollaiset ex tempore -reissut ovat todellakin ihania, mutta nykyisin melkein mahdottomia ... kiva saalis :-).

Anonymous said...

Onpa hieno, ihanat värit!

valipala said...

Todella kauniit värit puserossa. Upea!

Anonymous said...

Aivan ihanan villapuseron olet tehnyt!

Apua ranskalaisten ohjeiden kanssa löytynee Ullan sanastosta: http://www.ullaneule.net/ullakko/ranska.html
Sieltä löytyy myös vastaava saksa-suomi sanasto, tulee helpommaksi hyötykäyttää uusia lehtiäsi :)

Anonymous said...

Hyvä, että puikot tulivat tarpeeseen :) Mulla taitaa itsellänikin alkaa se ranskan pakko-opiskelu kun lehden kera. Tuo pusero on tosi ihana rupesi ihan sormet syyhyämään että pitäisi itselle tehdä myös sellainen syysmasennuksen poistoon.

Anonymous said...

No voihan käkkyrä, kuinkas minä Ullan unohdin...jopas alkaa saksa ja ranska taittumaan! Kiitos!

Anonymous said...

Tosi nätti villapaita, niin värikkään kaunis!! Ja lopistahan saa kivoja huovutettuja tumppuja jos sitä on jäänyt ylimääräkeriä!