Friday, October 14, 2005

Tuliaisia ja neulomuksia

Mies käväisi siis työmatkalla Japanissa. Saa mennä toistekin, sen verran hyvät tuliaiset löytyivät matkalaukusta tällä(kin) kertaa:

Japanilaisia Neulekirjoja; ohjeita neuloen ja virkaten, ihanan rauhalliset kuvat uuden Novitan jälkeen. Muutama kiva malli, jotka varmasti tulee tehtyä, eri asia sitten että milloinka...

Ja lankaa. Ihanaa lankaa. Vasemmanpuoleiset ovat Puppyn Alpaca Rimistoa, 80% alpakkaa ja 20% villaa. Oikealla olevat sini- ja punasävyiset kerät ovat Puppyn Multico-lankaa, 75%villaa ja 25% mohairia. Molemmat ovat aivan ihanan ylellisen pehmoisia, ja nuo värit...Mutta kuinka näistä raskii tehdä yhtään mitään? No sitähän voi miettiä kun mutustaa japanilaisia karuskeja, nää on kyllä aina suuria arvoituksia, mitä pussista paljastuu...Kerran jäi kiinalainen suklaa syömättä, jopa minulta, kun oli niin pahaa, vaikka yleensä kyllä aika tehokkaasti saan kaiken makean katoamaan tästä huushollista.


Neulomisrintamalla pikkutyöputki vain jatkuu ja jatkuu. Johtunee syksystä, ilmenee erilaisia tarpeita uusille hatuille, huiveille ja lapasille, ja kun käyttäjiä on 5 erikokoista, niin...no joo. Tässä kumminkin uusimmat valmistuneet neulomukset :

Innokkaan poseeraajan päässä Miehen pipo, malli SuuriKäsityö 8/05, lankana Drops Alpaca, pikkuisen vajaa kerä meni. Käsissä lapaset ihan itselleni, pesukonehuovutuksen jälkeen jättilapasista (mallin kainaloon asti), tuli täydellisen sopivat, pehmeät ja varmasti lämpimät. Lanka Tove, n. 70g meni näihin. Eilen kävin hankkimassa lisää tätä lankaa, nämä kaipaavat jotain koristelua, ja lapset ihan selvästi kaipaavat samanlaisia lapasia talven lumipallotalkoisiin. Ja kenties Joulupukkikin kaipaa pientä apua...

3 comments:

Minna said...

Hienoja tuliaisia! Mitäs tuosta vasemmanpuoleisesta kirjasta löytyykään? Oliko ne jotakin pikkuprojekteja?

-miu- said...

Siinä kirjassa on hattuja, laukkuja, huiveja, lapasia, shaaleja...eli pikkuprojekteja joo. Nehän täällä onkin ollu popviimeaikoina. Laitan varmaan kuvia, kunhan kerkeää perehtyä kirjoihin paremmin ja suosikit löytyvät :)

Sari (saristitching) said...

Tosi ihanan värisiä lankoja sait tuliaisiksi!!! Ja kirjat ovat varmaan myös kivoja.