Friday, July 08, 2005

Mai fööst inglish speeking...thing.

Ja vain muutaman kerran tarvitsin sanakirjaa (siis Marjutin erinomaisen neulesanaston lisäksi, jota selasin koko ajan...). Hauskaa tuo lontooksi neulominen, mumisin mielessäni kooyks, jou, äsäskoo, kookolme, kookakstok...En vissiin ääneen kumminkaan. Tai ainakaan kukaan ei maininnut. Huvittununeita katseitahan mä kerään koko ajan muutenkin.

Malli siis Knittyn Shimmer, lankana Novita Tennessee ja kulukki <300g.



Tässä voisi olla seuraava projekti. Aloittamista vain hillitsee luottamuspula siihen "novitalaatuun" kun jo olemassa oleva lanka ei ehkä riitä ja uusi on kumminkin kuin eriväriä. Ehkä otan kuitenkin riskin ja koitan elää tän paineen alla ihan normaalia elämää, vaikka vaikeaa se tulee olemaan.



Ja vielä lopuksi pieni neulekirjakatsaus teemalla "Vanhassa vara parempi"

"Neulominen on jokaiselle naiselle varsin tuttu asia, ja ehkä juuri siksi monelta on jäänyt huomaamatta seikkoja, jotka olennaisesti vaikuttavat työn tulokseen. Neulominen on helppoa, ajattelemme, ja se pitääkin paikkansa, mutta ei vielä merkitse sitä, että todella osaamme neuloa oikein. Tämän kirjan tarkoitus on auttaa neulojia tulevissa neuletöissä niiden puutteellisuuksien korjaamisessa, jotka ehkä ovat päässeet livahtamaan edellisiin neuletöihin." -Sirkka-Liisa Riuska, 1962


Tämä on tosiaan sitä, mitä kansi lupaa, ja sisältää 218 kuvaa ja 143 piirrosta. Hienoja pintoja, pitsejä ja ohjeita kauluksiin, napinläpiin, yhdistelyyn...vaikka omistan muutaman uudemmankin neulekirjan saavat ne olla möllöttää hyllyssä, tämä on ehdoton lemppari!

Toisena kuvaan pääsi 100 kansanomaista kuviokudin mallia. En ole vielä tehnyt tästä mitään, mutta ahkerasti sitä selailen. Siihen aikaan (1947) neulomisen taitoa on pidetty itsestäänselvyytenä; tässäkin kirjassa on vain mallipiirrokset, koska "Lähempiin työselityksiin tässä tuskin on aihetta, sillä periytyyhän tuo taito meille jo satojen vuosien takaa, niin että meillä on kutimentaito jo veressä, ja miltei jokainen nainen kykenee valmistamaan työn mallin nähtyään."

9 comments:

Anonymous said...

hieno on bolero! Itsekin ajattelin purkaa yhden tekeleen ja tehdä tuon mallin. Mitä lankaa ja paljonko meni?

Anonymous said...

no niin tuossahan tuo luki. Plääh mä en pidä tennesseestä :-)

Stricker said...

On tosi hieno! Ja kyllä on tuo lontoonkielisen kutominen hankalaa, minäkin teen juuri one skein wonderia ja en päässyt siinä loppuun edes Marjutin sanastonkaan avulla, sen verran olivat aivot solmussa :-(. Mutta onneksi Neulontalistalta saa aina apua :-)

Anonymous said...

Tosi hieno Shimmer! Itsekin olen tuota mallia ihastellut.

Anonymous said...

Nyt vasta huomasin tuon shaalikauluspuseron, jota olen itsekin pähkäillyt! Kirjoitit, että istuu hyvin päällä, olen pelännyt että se on tanttamainen, mutta ehkä pelkoni on turha. Sinun pusero ainakin näyttää hienolta. Kunpa voisin tulla kokeilemaan =)

Anonymous said...

moi! Olisko sulla isompaa kuvaa siitä fifistä, minkä teit Tahitista? Kun sitä olisi tuolla kaapissa, ja siihenhän ne kerät saisi tuhottua.. ja käsitinkö oikein että teit kasin puikoilla? Ja vielä yksi kysymys, mistä se fifin alla oleva toppi/pusero on tehty?

Anonymous said...

äh, unohda kysymys siitä topista, löysin vastauksen jo.. (sama ongelma näköjään kuin cairbrella..) mutta sitä isompaa kuvaa Fifistä kaipaisin silti..

-miu- said...

Kiitosta taasen kommenteista!
Nyt on silleen, että anoppi vei sen Tahiti-Fifin samalla kun kaappasi sen virkatun puseron (josta luovuin vasta kun silmieni edessä vilkuteltiin nippua seteleitä...) joten kuvaaminen onnistuu joskus hamassa tulevaisuudessa. On näet tuota välimatkaa, ja just kotiuduttiin sieltä, joten...mutta kun tapaan Fifin seuraavan kerran, lupaan kuvata sen. Ja juu, kasin kepeillä paukuttelin menemään.

SannaMarie said...

Hihii, noin mäkin varmaan olisin supattanut ja Ihan Varmasti Ääneen :D Vielä en ole uskaltanut alkaa neulomaan mitään lontooksi, mutta kyllä kohta varmaan pitää jonkinmoinen yritelmä tehdä. Nykyään ollaan niin kansainvälisiä ;)