Saturday, September 16, 2006

Paa-paa-palkkaa!

Arvatkaas mitä. Mulla oli eilen PALKKAPÄIVÄ! Tätä ihmettä ei ole tapahtunut moneen aikaan, että tilille ropsahtaisi kerralla enemmän, kuin mitä nyt kotihoidontuki pienimmillään voi olla. Ai mikä kuntalisä, ei meidän kunnassa vaan semmoisia harrasteta.

Täällä paapotaan lukiolaisia: kolmelle lukion ekaluokkaiselle järjestetään opetus omassa lukiossa, ettei tarvitse matkustaa linja-autolla kirkonkylän lukioon. Samaan aikaan ekaluokkalaiset raatavat kuuden tunnin päiviä 25 oppilaan luokassa. Hohhoijaa, onneksi me olemme ajoittaneet lapset syntymään lapsirikkaina vuosina, jolloin on pakko jakaa muksut useammalle luokalle...

Niin, ja jos haluat, että minä ja moni muu samaa, arvokasta työtä tekevä saisi enemmän sitä palkkaa (langanostorahaa) niin käyppä lisäämässä nimesi tähän adressiin.

Palataksemme asiaan, siis tili tuli ja melkein menikin jo; pakkohan minunkin oli tilata kehuttua step-lankaa kehutusta Käsityökorista. Toimitus olikin extranopea, seuraavana päivänä sai paketin hakea postista. Samalla tilasin parit bambupuikot ja nyt mulla on tällainen mikado tuossa sohvan käsinojalla:


Vanha koira opettelee nipun uusia temppuja ja tekee kahta sukkaa yhtäaikaa kärjestä aloittaen ja jälkeenpäin tehtävällä kantapäällä. Ulla on ahkerassa luvussa täälläkin.


Tähän (näihin, niitä on jo kaksi) sukkaan jo testailin noita uusia kujeita. Paikallinen päättelykeiju oli vain vähän liian innokas saksien kanssa ja napsaisi osan sukkaakin rikki. Opetus: jos vaikka päätteletkin lankoja puolinukuksissa sohvan nurkassa, jätä saksihommat aamukahvin jälkeiseen elämään.

SNY muisti taas, sain kivan heijastimen. Kiitos, olen joskus tämmöistä itsekin katsellut, mutten ole raskinut ostaa.

...ja sitten vielä tietokilpailukysymys: mitä neuloja ostaa rautakaupasta? No tietysti rautalankaa. Ja oikein kaksi rullaa, kun kerta halvalla sai...

3 comments:

Susanna said...

Ih, varmasti ihanaa saada vähän palkkaakin välillä :D . Sitä päivää täälläkin odotellaan. Espoo kyllä maksaa kuntalisää, mutta on sitten ne menotkin isommat, meillä on vuokrakin 800e.

Mitäs ajattelin rautalangasta väännellä?

Anonymous said...

Oli niin söpön näköinen heijastin, että ajattelin ilahduttaa sillä sinua.
SNY

juuli said...

Rautalankaapa kyllä, mutta mihin tarkoitukseen? Nimimerkki Utelias Uuno