Thursday, October 05, 2006

Sadepäivän ratoksi

Jos päivä olisi ollut aurinkoisempi, esittelisin tämän jämälankakuvan tilalla uuden ihanan syysvillapaitani. Ihan vaan pikkuisen harmittaa, kun noita lankoja jäi noin paljon yli, vaikka ihan ohjeen mukaan ostin. Osa on ihan täysiä, joistain joutui pätkän nappaamaan saadakseen paidan valmiiksi. Ei onneksi paljon harmita, onhan tuota lankaa tuolla laatikoissa(turhaan?) ostettuna muutama muukin keränen...ja saisihan näistä paitaan sopivia asusteita...

Olen aloittanut uuden harrastuksen, inteesiivi saksan opiskelukurssin. Koetan oppia kielen tuijottamalla lehteä, jonka eräs saksanvahvistus lähetti kiitoksena täydennettyäni hänen Novita-varastojaan. Ihan vaan jos sen keskeisen sanaston saisi haltuun, kuten silmukka ja kerros ja kavenna...

Osaan jo ennestään esitellä itseni, kysyä nimeä sekä tunnustaa rakkauteni, sekä luetella numerot kymmeneen saakka. Aika hyvä pohja, vai mitä. Mitäpä sitä muuta tarvitseekaan osata, loppujen lopuksi.

Tässäpä oppimateriaalia; Merinosilkkiä nelinkertaisena ja tuo Rebecca, sekä ohje, jonka avulla saksaa tankkaan. Jos hyvin käy, on mulla joskus päälläni tällainen:

Jos ei, on täällä kohta myynnissä kerran neulottua merinosilkkiä ja oikein kiva saksalainen neulelehti. Halvalla.

Tiesittekö muuten, että tuliaisiinkin voi tympääntyä. Jos niitä alkaa tulemaan kahden viikon välein, ja sen jälkimmäisen viikon olet yksinäsi sompaillut kolmen lapsen kanssa, ei siinä paljon kiinalainen suklaa lohduta.

No onneksi säästyin siltä: 1 reissulta punaviiniä (kiinalainen punaviini on samaa sarjaa suklaan kanssa, pullonloppu meni pikkukärpäsille), toiselta ihana käsilaukku ja kolmannelta sitten hajuvettä. Käsilaukun ohjeistin aika tarkkaan, ja hyvä tuli, hajuvesi olikin sitten jo ihan täsmätilaus. Eipähän tule pettymyksiä ;)

6 comments:

Anonymous said...

että on herkulliset värit! odotan tooodella innoissani kuvaa paidasta.

Anonymous said...

Tosi ihanan värisiä lankoja odotan paidan näkemistä mielenkiinnolla :)

Stricker said...

Saksanvahvistukselta saa kääntöapuakin, niinkuin jo aikaisemminkin lupasin :-). Vautsi mitkä värit noissa jämälangoissa, minäkin odotan aurinkoista päivää ja kuvaa neuleesta! Minä olen muuten tosi tyytyväinen lankoihin ja hipelöin niitä melkein päivittäin :-). Puikoille pääsi heti viininpunaiset Woolit yhden vanhan Modan kietsun ohjeilla ja muillekkin on hirmuisesti suunnitelmia, Rogueta ja kaikkea muuta mukavaa. Meinaa vaan olla niin kiirus, ettei vaan edes kutoa kerkiä tai jaksa ja se on jo aika paljon se. Ompeluhommatkin kutkuttaisi sen uuden lelun myötä, mutta kun ne vie niin älyttömän paljon aikaa kaikkine vaiheineen. No, kyllä tämä tästä joskus taas rauhoittuu. Mutta kysy vaan apua, sitä kyllä järjestyy!

Anonymous said...

Haa, minäpäs kokeilin pikasaksan kurssia! Eli osaan painaa näppäimistöltä oikeaa nappulaa ja tilata saksaksi puikkoja ja lankoja.... Ja olen toistaiseksi ymmärtänyt (suurin piirtein) kaikki lähetetyt sähköpostit...ehkäpä osaan sitten joskus hakea paketinkin postista saksaksi?

Anonymous said...

Sinä sentään saat niiltä miehen reissuilta tuliaisia. Minä viikon yksin olen (no ei lapsia) ja mitään en saa tuliaisiksi. 3vk:n välein on toi viikn reissu.

-miu- said...

Oi, tässähän tulee ihan paineita, kun kuva niin kovin odotellaan.

Stricker: saattaapa hyvinkin olla,että joudun turvautumaan apuusi jossain vaiheessa, kummasti se ohje vaan aukeaa, kun tarpeeksi tuijottaa.

Villasukka: Toivottavasti minun saksani ei kehity niin hyväksi, että tilauksiin kykenisin.

liisap: Tuliaisia saa, kun niitä suorin sanoin pyytää (käskee) tuomaan...